Hírek



2018. 07. 19.
Olajozott munka

Az Év Kiváló Terméke-díjat vehette át Bagó Roland, komáromi vállalkozó, aki kisigmándi üzemében gyártja a Bagoila hidegen sajtolt kukoricacsíra olajat.



- Édesapám alapította a Hungaromix Kft.-t 1989-ben. Ez volt az alapcég, amely az évek során átment családi vállalkozásba. 2011-ben létrehoztuk a Natur Press Team Kft.-t a növényi olaj préselésre, a korábbi vállalkozás pedig gépgyártással foglalkozott a továbbiakban. Olyan saját fejlesztésű gépeket gyártottunk, amelyekkel a növényi olaj készítést végeztük. Eleinte takarmány vonalon tevékenykedtünk, majd 2011-ben kiköltöztünk Kisigmándra, és megkértük az élelmiszeripari engedélyt, így indítottuk az élelmiszeripari vállalkozást - mondta el Bagó Roland ügyvezető.

Fő tevékenységük szerint kuriózum olajak előállításával foglalkoznak, hideg sajtolásos eljárással, finomítatlanul, tartósítószermentesen. Az alapanyagot nem a társaság termeli, de a beszerzéskor ellenőrzik azt. Jelenleg 14 féle alapanyagból készítik a kiváló minőségű olajaikat, így például tökmag, mák, lenmag, feketekömény, máriatövis, homoktövis, vörös szőlőmag, barackmag, sőt, dió is szerepel a palettán.

Az olajat saját fejlesztésű gépeikkel gyártják, vegyszermentesen, természetes előállítási folyamattal. Ennek köszönhetően a gyártás során az olajokban található vitaminok és nyomelemek nem sérülnek, így termékük egészséges élelmiszer. Sőt, egyes produktumok kozmetikumként is alkalmazhatóak. Kukoricacsíra-olaj termékükre a Citystar Szakmai Elit figyelt fel, akik telefonon értesítették a komáromi vállalkozót, hogy díjjal tüntették ki.

Az elmúlt esztendőkben dinamikusan fejlődött a társaság, de a díj tovább növeli hírnevüket. Bagó Roland azt reméli, hogy a kitüntetés népszerűsítheti a kukoricacsíra-olaj használatát. Már csak azért is, mert ezt az olajat még mindig leginkább takarmányként használják, pedig értékes élelmiszer is.

A cég a jövőben bővíteni kívánja kisigmándi üzemét. Bagó Roland elmondta, komáromiakat is foglalkoztatnak, és napjainkban új termékek bevezetésén is dolgoznak. A leglényegesebb céljuk azonban a kiváló minőség megtartása, hiszen az elismerés birtokában ez már szélesebb szakmai körben is elvárás.

(Komáromi Újság / hd)